Buildings
Nikom Kragujevac
Fiat 500l

O NAMA


Preduzeće Nikom DOO, Kragujevac, osnovano je 1991. godine, sa 100% privatnog kapitala.

Pretežna delatnost preduzeća je promet rezervnih delova za putnička, teretna, poluteretna vozila i autobuse, kao i delove za potebe prve ugradnje. Takođe, preduzeće se bavi prodajom delova za poljoprivredne mašine, građevisnku mehanizaciju i industrijski transport. Od 2012. godine sa firmom Nikom-auto je ovlašćeni diler i serviser vozila Fiat grupacije ( Fiat, Alfa romeo, Lancia, Fiat Professional i Jeep vozila) .

Preduzeće “Nikom” sa svojim širokim asortimanom proizvoda koji obuhvata: program akumulatora, pneumatika, ulja i maziva, filtera za gorivo, vazduh, ulje, remenja, zaptivke i frikcije, spone, lance, brave i uloške brava, hidrokočiona creva, branike, kočione cilindre, farove i svetlosnu signalizaciju, sijalice, elastične zglobove, auto stakla, auto galanteriju, glave upravljača, vodene pumpe, lamele i napadna tela itd, uspostavilo je dobru poslovnu saradnju kako sa poslovnim partnerima iz zemlje tako i iz inostranstva.

Nikom je ovlašćeni distributer: Kama guma, Nis-Novi Sad, Monbata-Bugarska ,Trayala, Rafinerije ulja Beograd, Ruena, Cooper Tiresa, Rafinerije ulja Modriča i mnogih drugih.

Preduzeća “Nikom” i “Nikom-auto” raspolažu sa oko 137 programa u prometu rezervnih delova, sa preko 27.000 pozicija – delova – sklopova i agregata.

U 2019. godini ostvarili smo kontakt sa 2.500 kupaca, od čega smo sa 1.000 nastavili poslovanje u kontinuitetu.

Rezervni delovi imaju sve potrebne ateste, sertifikate i homologacije.

Preduzeće se nalazi u Industijskoj zoni na površini od 3 ha, koje je u vlasništvu preduzeća. Posluje isključivo u svojim objektima i raspolaže sa šest magancinskih prostora površine 14.100 m2 i upravnom zgradom površine 1.800 m2. U kompleksu preduzeća u toku je izgradnja poslovno-stambenog prostora površine 800 m2.

Nikom je na samom ulazu u Kragujevac izgradio izložbeno servisni centar od 3900m2 na 2 hektara površine.

Od 2018. godine u Beogradu krenuo je sa radom novi centar površine 2000 m2.

Preduzeća “Nikom” I “Nikom-auto” zapošljavaju 150 radnika i najveće bogatstvo u preduzeću su ljudi.

Poslovna politika preduzeća je baviti se rešenjima, a ne problemima.

Preduzeća “Nikom” I “Nikom-auto” poseduju certifikate ISO 9001, ISO 18001, ISO 14001 kao i znak kvaliteta Elektroprivrede Srbije.

Dalji razvoj bazira se na povezivanju sa uspešnim preduzećima u zemlji i priznatim firmama iz Evrope i sveta iz oblasti proizvodnje i prometa.