Buildings

Trayal gume

TRAYAL GUME

Trayal Korporacija proizvodi pneumatike u dve fabrike: Fabrika za poljoprivrednu i industrijsku pneumatiku – FTIP u Parunovcu i Fabrika guma za dvotočkaše i unutrašnjih guma – FGDUG u Ćićevcu.

U proizvodnji Trayal-ovih guma se koriste sirovine i konstruktivni materijali renomiranih svetskih proizvođača sirovina. Fabrika Trayal Korporacije je opremljena laboratorijama koje vrše obaveznu ulaznu kontrolu svih sirovina i materijala. Takođe posedujemo sertifikat ISO 9001 / 2008 jedne od vodećih sertifikacionih institucija TUV – Rheimland što je garancija kvaliteta za naše gume. U Fabrici postoji i ispitna laboratorija u kojoj se vrši redovna provera kvaliteta pneumatika u razvoju kao i redovna kontrola guma iz tekuće proizvodnje.

Fabrika poljoprivredne i industrijske pneumatike ima najdužu tradiciju u gumarskoj proizvodnji, počev od 1927.god. kada je počela proizvodnja obrazine zaštitne maske M-27. Spoljne bicikl, viljuškar i gume za ručna kolica počele su da se proizvode krajem 50.-tih godina prošlog veka, a prva dijagonalna guma za putničke automobile proizvedena je 1964.god.

Fabrika ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji smeša za avio, teretne, putničke, poluteretne, industijske, poljoprivredne gume, visenamenške građevinske mašine, motore, motocikle, bicikle, unutrašnje gume, bledere, proizvode namenske industrije, obrazine zaštitne maske, zaštitna sredstva, kao i razne komercijalne, gumeno-tehničke proizvode.